![]() |
|
---|---|
|
Gastrofest Nitra 2017 SlovakiaDňa 22.3.2017 (streda) sa v priestoroch Hotelovej akadémie v Nitre konala desiatykrát medzinárodná gastronomická súťaž Gastrofest Nitra 2017 Sovakia pre študentov hotelových škôl zo Slovenska i zahraničia. Pozvanie na toto podujatie prijali súťažné tímy z Piešťan, Ostravy, Třebíče, Osijeku, Siofoku a Lavalu, ktoré prezentovali spolu s našou školou svoj región a školu na Čaši vína. Každá zo súťažiacich škôl zostavila družstvo, ktoré tvorili dvaja kuchári a dvaja čašníci. Úlohou kuchárskeho družstva bolo v súťažný deň pripraviť v stanovenom časovom limite 3 hodín menu pre 6 osôb, ktoré pozostávalo z teplého predjedla, hlavného jedla a dezertu. Tohtoročná téma pre kuchárov aj čašníkov bola Gastronómia sa podobá čítaniu krásnej knihy, ktorá sa každou stránkou stáva zaujímavejšou a napínavejšou. "Nechajme teda suroviny prerozprávať svoj jarný príbeh." August Escoffier. Družstvo čašníkov malo pripraviť slávnostnú tabuľu pre 4 osoby, pripraviť stôl pre VIP hostí a naservírovať súťažné menu doplnené nápojmi. Vyhodnotenie bolo večer po podujatí. Reprezentačná tabuľa a couvert:
Hotelová akadémia Nitra Hotelová škola, Třebíč
Hotelová akadémia Ľudovíta Wintera, Piešťany
Ugostiteljsko-turistička škola Osijek
CFA des trois villes de la Mayenne Laval, FR
Střední škola společného stravování, Ostrava-Hrabůvka Siófoki SZC Krúdy Gyula Szakgimnázium és Szakközépiskola, Siófok, HU
Súťažné menu škôl: Hotelová akadémia Nitra
Hotelová škola, Třebíč
Hotelová akadémia Ľudovíta Wintera, Piešťany
Ugostiteljsko-turistička škola Osijek
CFA des trois villes de la Mayenne Laval, FR
Střední škola společného stravování, Ostrava-Hrabůvka
Siófoki SZC Krúdy Gyula Szakgimnázium és Szakközépiskola, Siófok, HU
Príprava VIP menu:
Prípravu a organizáciu festivalu zabezpečovala skupina študentov V. ročníka Hotelovej akadémie v Nitre pod vedením odborných pedagógov. Žiaci si touto formou precvičili manažment gastronomického podujatia v reálnych podmienkach a zúročili tak teoretické poznatky získané na vyučovaní.
|