|
Vyhodnotenie Gastrofestu Nitra 2019 Slovakia - streda 27.3.2019
Slávnostné vyhodnotenie súťaže bolo spestrené programom v podobe vystúpenia školskej kapely, mažoretiek a gymnastky. Vyhodnoteniu predchádzala Čaša vína (utorok 26.3.) a samotná súťaž Gastrofest Nitra 2019 Slovakia (streda 27.3.).
Súťažné družstvá s obsadením:
Hotelová akadémia Ľudovíta Wintera, Piešťany, SK
- 2. miesto v kategórií Kuchár - Lukáš Turanský, Erik Machovič
- 1. miesto v kategórií Čašník - Viktória Krajmerová, Martin Korčák
Obchodní akademie a Hotelová škola, Třebíč, CZ
- 1. miesto v kategórií Kuchár - Petra Fialová, Radka Matýšková
- 1. miesto v kategórií Čašník - Tereza Cabejšková, Veronika Lavická
Hotelová akadémia Nitra, SK
- 3. miesto v kategórií Kuchár - Dominika Nochtová, Ema Práznovská
- 2. miesto v kategórií Čašník - Natália Nagyová, Adela Takáchová
Střední škola společného stravování, Ostrava-Hrabůvka, CZ
- 1. miesto v kategórií Kuchár - Dalibor Solana, Luong Anh Tuan
- 2. miesto v kategórií Čašník - Petr Doležel, Martin Koczwara
Ugostiteljsko-turistička škola Osijek, HR
- 3. miesto v kategórií Kuchár - Irena Crnčan, Tia Knežević
- 3. miesto v kategórií Čašník - Luka Abramović, Patrik Koškanac
Collège de la Lys Comines, B
- 2. miesto v kategórií Kuchár - Caillaux Coline, Augustin Devahif
- 3. miesto v kategórií Čašník - Elisa Dumont, Lucas Burette
Vysoká odbornosť a profesionalita komisárov tiež prispela k výbornej úrovni podujatia. Členmi hodnotiacej komisie pre kuchárov boli:
pán Phillipe Mille – šékuchár reštaurácie s 2 Michelin v Remeši, držiteľ ocenenia MOF 2011, nalepší pracovník Francúzska v oblasti gastronómie, spoluorganizátor národnej súťaže Trophée Mille pre študentov hotelových škôl, na ktorej sa pravidelne zúčastňujú aj naši žiaci od roku 2013
pán Ivan Vozár – člen výkonného výboru Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov a manažér Slovenského národného tímu kuchárov a cukrárov
pán Vojto Artz – prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, šéfkuchár spoločnosti METRO Cash & Carry Slovensko, predseda komisie
pán Lukáš Guzman – člen Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, šéfkuchár spoločnosti METRO Cash & Carry Slovensko
Výkony čašníkov hodnotila komisia v zložení:
pán PhDr. Ján Svoboda, PhD. – prezident asociácie historických hotelov na Slovensku, prezident Heritage Hotels of Europe, konateľ spoločnosti SYNOT GASTRO SLOVAKIA, generálny riaditeľ hotela Elizabeth Trenčín, viceprezident Zväzu cestovného ruchu SR, predseda komisie
pán Ivan Plačko – riaditeľ hotela Chateau Appony v Oponiciach
pán Milan Elčík – pedagóg Hotelovej akadémie Ľ. Wintera v Piešťanoch
|