|
Gastro Junior 2010/2011 - Skills Slovakia Nowaco Cup, Callebaut Cup, 4. - 5.11.2010 (piatok)
Klub mladých kuchárov a cukrárov SZKC - člena Svetovej organizácie kuchárskych asociácií (WACS) v spolupráci so Štátnym inštitútom odborného vzdelávania ŠIOV a Nadáciou vzdelávania, zoorganizovala celoštátnu gastronomickú juniorskú súťaž Gastro Junior 2010/2011 - Skills Slovakia pre žiakov hotelových akadémií a stredných odborných škôl v odbore kuchár a cukrár.
Našu školu reprezentoval Peter Vívodik zo IV.C triedy, ktorý pripravil hlavné jedlo Dusený králičí chrbát s pečeňou v pórovom liste, so zemiakovou knedličkou v sezame na baklažáne s čipsom, cherry paradajkou na avokádovom kréme a rajčinovým pyré. V časovom limite 2 hodiny kuchári a cukrári pripravili na zadanú tému 6 porcii hlavného jedla alebo dezertu. Téma pre odbor kuchár bola králik alebo zubáč a téma pre odbor cukrár bola čokoláda Callebaut. Šiesti postupujúci sa zúčastnia pokračovania súťaže, ktoré sa uskutoční v januári 2011 v bratislavskej Inchebe Expo vrámci veľtrhu Danubius Gastro.
O odborný kredit súťaže sa postarala porota, ktorú tvorili: Martin Kovarský (predseda Klubu mladých kuchárov a cukrárov), Pavel Pospíšil (držitel Michelin hviezdy), Peter Justin Topolský (špecialista na svetovú kuchyňu), Peter Kulhány (člen Gourmet klubu a gastroporadca), Jaroslav Židek (ocenený najlepší kuchár rokov 2008 - 2010), Jozefína Zaukolcová (profesionálna cukrárka) a Jindřich Novotný (cukrársky majster).
Kuchári (Nowaco Cup):
Cukrári (Callebaut Cup):
|