|
Trophée Mille International 2015 - november 2015
Trophée Mille je súťaž pod záštitou Philippa Mille, šéfkuchára reštaurácie Domaine Les Crayères v Remeši oceneného dvomi hviezdami Michelin a Najlepšieho pracovníka Francúzska (MOF) v oblasti reštaurácie a hotelierstvo za rok 2011. Súťaž je určená všetkým učňom a študentom hotelových škôl oblasti Champagne-Ardennes a tiež študentom hotelových škôl v zahraničí. Cieľom tohto stretnutia je zhodnotenie talentu a tiež motivácia učňov a študentov s vášňou pre kuchyňu spolu s využitím a uctením si bohatstva regionálneho gastronomického dedičstva.
Trophée Mille je kulinárska súťaž, na ktorú sú pozývané viaceré zahraničné školy špecializované na vzdelávanie v oblasti hotelierstvo a reštaurácie. Každá zo škôl zostavila jedno 2-členné družstvo. Naši žiaci Marek Čibik z V.B a Dáša Kondvárová z III.A získali na tejto prestížnej súťaži 2. miesto.
|