3 Lákavé recepty na varené vajcia, ktoré okamžite premenia vaše jedlá na umelecké diela

Ovládnite umenie varenia vajec: Ako 3 jednoduché a chutné recepty môžu okamžite zmeniť vaše jedlá a potešiť vaše chuťové bunky.

Varené vajcia sú nevyhnutnosťou na raňajky alebo neskoré raňajky. Táto tradičná príprava pozostáva z uvarenia vajíčok pri zachovaní tekutého srdiečka k najväčšiemu potešeniu našich chuťových pohárikov. Je však ľahké omrzieť klasické prípravy a chcieť trochu zmeniť svoje návyky. V tomto článku vám ponúkame tri chutné a originálne variácie tohto ikonického receptu, aby ste zapôsobili na svojich hostí pri ďalšom jedle s priateľmi alebo rodinou!

Vajíčka mimózy prepracovaná avokádová verzia

Tento prvý recept pripomína známu chuť čertových vajec v ešte lahodnejšej a chutnejšej verzii vďaka pridaniu trendovej ingrediencie: právnik.

Ingrediencie:

Na prípravu tohto receptu budete potrebovať:

  • 4 vajcia
  • 2 zrelé avokáda
  • 2 polievkové lyžice majonézy
  • Šťava z polovice citróna
  • Soľ a korenie podľa chuti
Prečítajte si tiež:   Zistite, či dostatočne konzumujete bielkoviny: Poznajte tieto náznaky!

Príprava:

Začnite varením vajec asi 5 minút. Kým sa vajíčka varia, avokádo prekrojíme na polovice, vyberieme kôstku a dužinu vyberieme lyžičkou. Potom dužinu avokáda roztlačte vidličkou na kašu. Zmiešajte s majonézou, citrónovou šťavou, soľou a korením.

Keď sú vajíčka uvarené, osviežte ich pod studenou vodou a jemne ošúpte, dávajte pozor, aby ste ich príliš nerozbili. Potom ich naplňte avokádovou zmesou a podávajte! Avokádové diabolské vajíčka budú zaručene hitom vašich hostí a budú sa chcieť vracať.

Umenie varených vajec: 3 chutné recepty na premenu vašich jedál v okamihu
Umenie varených vajec: 3 chutné recepty na premenu vašich jedál v okamihu

Varené vajcia na spôsob carbonara

Tento recept je originálnou variáciou slávnych varených vajec, ktoré gurmáni veľmi oceňujú a dokonale sa hodia k veľmi známemu talianskemu jedlu: carbonara.

Ingrediencie:

Na prípravu tohto receptu budete potrebovať:

  • 4 vajcia
  • 150 g pancetty alebo údenej slaniny
  • 15 cl hustého crème fraîche
  • 50 g strúhaného parmezánu
  • Soľ a korenie podľa chuti
Prečítajte si tiež:   Zdravotnícke orgány sú alarmované: Nové vysoko nákazlivé kožné ochorenie naberá na sile!

Príprava:

Slaninu alebo pancettu opečte na panvici bez pridania tuku, kým nie sú pekne hnedé. Medzitým si v hrnci zohrejte trochu vody a jemne do nej ponorte uvarené vajcia asi na 5 minút.

V inom hrnci zohrejte crème fraîche s strúhaným syrom, aby ste získali krémovú omáčku. Soľ a korenie podľa vášho vkusu.

Keď sú vajcia uvarené, opatrne ich ošúpte a dávajte pozor, aby ste ich nerozbili. Potom nalejte horúcu omáčku carbonara na uvarené vajcia a posypte slaninou alebo pancettou. Tento recept spája sladkosť tekutých vajec s lahodnosťou krémovej omáčky carbonara: pochúťka pre milovníkov talianskych chutí.

Varené vajcia s bylinkami

Pre tých, ktorí hľadajú vegetariánsku a ľahkú alternatívu k prvým dvom návrhom, toto recept na bylinky a korenie poteší ich chuťové poháriky a zároveň je ľahšie stráviteľné.

Prečítajte si tiež:   Zdravotnícke orgány sú alarmované: Nové vysoko nákazlivé kožné ochorenie naberá na sile!

Ingrediencie:

Na prípravu tohto receptu budete potrebovať:

  • 4 vajcia
  • 50 g zmäknutého masla
  • 3 lyžice nasekaných byliniek (petržlenová vňať, pažítka, bazalka atď.)
  • 1 štipka soli
  • Paprika podľa vašej chuti

Príprava:

Vajcia uvarené namäkko varíme asi 5 minút a počas tejto doby pripravíme zmes so zmäknutým maslom, nasekanými bylinkami, soľou a korením. Potom uvarené vajcia opatrne olúpte, pričom si zachovajte tekuté srdiečka.

Umiestnite ich do pohárov na vajíčka, na vrchu urobte zárez, do ktorého vložíte kúsok bylinkovej zmesi. Toto jemné spojenie bylín a korenín uspokojí mlsné jazýčky, ktoré hľadajú čerstvé a voňavé chute bez príliš vysokého obsahu kalórií.

S týmito tromi lahodnými variáciami nie je dôvod, aby ste sa unavili varenými vajíčkami! Vyberte si ten, ktorý najlepšie vyhovuje vašim želaniam, alebo preskúmajte nové kombinácie a vytvorte si vlastné recepty. Neváhajte a pozrite si aj naše tipy na prípravu dokonale úspešných varených vajec. Dobrú chuť !

Photo of author
O autorovi, Kamila Vargová
Zaujímam sa o psychológiu a svoj čas trávim hľadaním nových intelektuálnych výziev, aby som si precvičil myseľ a zároveň si oddýchol.
Úvodná stránka » Novinky » 3 Lákavé recepty na varené vajcia, ktoré okamžite premenia vaše jedlá na umelecké diela