3 strašidelné gurmánske recepty na Halloween, ktoré sú rovnako lahodné ako desivé

Strava na strach: 3 lahodné recepty na Halloween, ktoré vás dostanú natoľko, že zabudnete na všetky strachy

Pozrite si tieto tri gurmánske recepty pre halloweenske menu, ktoré je rovnako dobré ako strašidelné. Pripravte sa na všetko a pozvite párty, tanier a imaginárny svet duchov a čarodejníc, aby sa odohrali okolo vášho stola s týmito chutnými kulinárskymi nápadmi. Či už organizujete večer s priateľmi alebo jednoduché rodinné jedlo, tieto recepty potešia vašich hostí a zároveň zostanú v strašidelnom duchu tejto jesennej tradície.

1. Lektvar z pečenej tekvice a šalát z krvavej repy

Spojenie sladkosti tekvice a zemitej chuti cvikly vo farebnom jedle, ktoré evokuje jesenné odtiene, je ideálnym receptom na začiatok tohto halloweenskeho menu! Tu sú ingrediencie a kroky na prípravu tohto štartéra:

Ingrediencie:

  • 1 malá tekvica
  • 4 varená repa
  • 100 g rukoly
  • 2 šalotky
  • Olivový olej
  • Balzamikový ocot
  • Soľ a korenie

Príprava:

  1. Predhrejte si rúru na 180°C.
  2. Tekvicu umyjeme a nakrájame na plátky, ktoré potom poukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie. Výdatne pokvapkáme olivovým olejom a pridáme trochu soli a korenia. Pečieme asi 30 minút, kým sa plátky pekne neopečú.
  3. Kým sa tekvica varí, nakrájame cviklu na tenké plátky, potom ošúpeme a nasekáme šalotku. Rezervovať.
  4. Pripravte si šalát: dajte rukolu do šalátovej misy, pridajte plátky cvikly a posypte šalotkou. Na dochutenie tohto jednoduchého, ale chutného šalátu postačí kvapka balzamikového octu, olivového oleja a pár otočení mlynčeka na korenie.
  5. Šalát rozložte do stredu každého taniera a obložte ho ešte teplými plátkami pečenej tekvice. Užite si to bez meškania!
Prečítajte si tiež:   Ako bojovať proti vráskam a únave? Doprajte si viac vitamínu Q!
3 gurmánske recepty na Halloween, ktorý je rovnako chutný ako desivý
3 gurmánske recepty na Halloween, ktorý je rovnako chutný ako desivý

2. Tajomný hrniec s monster zeleninou

Toto hlavné jedlo ohromí vašich hostí svojou originálnou prezentáciou a nečakanými chuťami. Na prípravu tohto tajomného hrnca budete potrebovať:

Ingrediencie:

  • 1 veľká cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 stonky zeleru
  • 1 pór
  • 100 g šampiňónov
  • 1 strúčik cesnaku, mletý
  • 300 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 malá plechovka paradajkového pretlaku
  • 400 ml zeleninového (alebo hovädzieho) vývaru
  • Soľ, korenie, tymián a bobkový list podľa chuti
  • Listy na pečivo Filo
  • 30 g rozpusteného masla
  • Sezamové alebo makové semienka na ozdobu *voliteľné*

Príprava:

  1. Vo veľkom hrnci alebo zapekacej miske orestujte na troche olivového oleja cibuľu, cesnak a nakrájanú zeleninu. Pridajte mleté ​​mäso a dobre premiešajte, aby ste získali homogénnu náplň.
  2. Pridajte paradajkovú pastu, vývar a vybrané aromatické bylinky. Prikryté dusíme asi 45 minút, kým zelenina nezmäkne a omáčka nezhustne.
  3. Ak chcete vytvoriť tajomné kvetináče, vykrojte štvorce z filo cesta s rozmermi približne 15 cm na každej strane a potrite ich rozpusteným maslom. Preložte štvorce do hviezd, aby ste získali tvar kvetu.
  4. „Kvety“ z filo cesta naaranžujte do jednotlivých šupiek a potom bohato ozdobte zeleninovou a mäsovou zmesou. Boky cesta preložíme dovnútra, aby sme uzavreli tajomné hrnce, a pečieme pri teplote 190°C 15-20 minút, kým lístkové cesto nie je zlatohnedé.
  5. Podávajte horúce na tanieri spolu so zeleninovým šalátom alebo dusenou zeleninou, aby pokrm dodal trochu sviežosti.
Prečítajte si tiež:   TikTok šíri techniku odbúravania tuku, ale odborník upozorňuje na jej riziká. Existuje iný spôsob, ako schudnúť bez tukov?

3. Malinový hororový sorbet a krvavé coulis

Aby ste zakončili svoje menu na sladkej nôte, objavte tento recept na malinový sorbet, ktorý je rovnako lahodný, ako aj desivý s jeho krvavým coulis. Tento mrazený dezert, ktorý je mimoriadne jednoduchý na prípravu, bude u vašich hostí senzáciou!

Ingrediencie:

  • 600 g malín (čerstvé alebo mrazené)
  • 100 g práškového cukru
  • 1 bio žltý alebo zelený citrón*
  • Malinové alebo grenadínové coulis na ozdobu *voliteľné*

Príprava:

  1. Do mixéra alebo kuchynského robota dajte maliny s cukrom a nastrúhanou kôrou z polovice citróna. Pridajte aj šťavu z rovnakého citróna, aby ste sorbetu dodali pikantný nádych.
  2. Dobre premiešajte a potom zmes nalejte do vzduchotesnej nádoby. Vložte do mrazničky asi na 3 hodiny, pravidelne premiešajte vidličkou, aby sa nevytvorili kryštály.
  3. Ak chcete podávať hororový sorbet, pomocou naberačky vytvorte na tanieroch hostí „oči príšer“. Neváhajte použiť priehľadné verrine alebo poháre na stopke, aby ste predviedli svoj dezert.
  4. Pridajte mrholenie malinového alebo grenadínového coulis okolo guľôčok sorbetu, aby ste reprezentovali zrazenú krv: pozoruhodný efekt! Môžete tiež ozdobiť svoj sorbet niekoľkými lístkami čerstvej mäty pre zelený a voňavý konečný dotyk.
Prečítajte si tiež:   Ako amazonskí Indiáni využívali maslo Murumuru: Výnimočný prírodný prostriedok proti komárom!

S týmito tromi lahodnými a strašidelnými receptami vytvorte originálne a chutné halloweenske jedlo! Teraz je len na vás, aby ste spojili fantáziu a jemnosť, aby bol tento večer nezabudnuteľný. Dobrú chuť !

Photo of author
O autorovi, Kamila Vargová
Zaujímam sa o psychológiu a svoj čas trávim hľadaním nových intelektuálnych výziev, aby som si precvičil myseľ a zároveň si oddýchol.
Úvodná stránka » Novinky » 3 strašidelné gurmánske recepty na Halloween, ktoré sú rovnako lahodné ako desivé