Tu sú 3 fantastické vegetariánske recepty s využitím cesta

Objavte lahodné vegetariánske recepty s použitím cesta: varené jedlá, sladké pochúťky a niečo medzi tým!

Hľadanie chutných vegetariánskych receptov dá niekedy poriadne zabrať. Našťastie sú cestoviny skvelým základom na uvoľnenie vašej kulinárskej kreativity. Sú bohaté na chute a textúry, sú také jednoduché, ako sú dostupné, a umožnia vám pripraviť vynikajúce jedlá, ktoré potešia aj tých najväčších gurmánov.

Tu sú tri recepty na vegetariánske cesto, ktoré nepochybne potešia všetkých vašich hostí.

1. Tagliatelle s restovanou zeleninou a smotanovou paradajkovou omáčkou

Toto farebné a chutné jedlo zvýrazňuje letnú zeleninu a vytvára lahodné a výživné jedlo. Pečená zelenina dodáva chrumkavý nádych, zatiaľ čo smotanová paradajková omáčka dodáva sladkú a krémovú notu, ktorá všetko zvýrazňuje.

Ingrediencie:

  • 300 g tagliatelle
  • 1 baklažán, nakrájaný na kocky
  • 1 cuketa nakrájaná na plátky
  • 1 červená paprika nakrájaná na pásiky
  • 1 nakrájanú cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 polievková lyžica provensálskych bylín
  • Soľ korenie
  • 1 plechovka drvených paradajok (400 g)
  • 5 cl hustého crème fraîche
  • Olivový olej
Prečítajte si tiež:   Prekvapivé využitie kávovej usadeniny: Objavte ingredienciu, ktorá sa hodí skoro na všetko!
Tu sú 3 vynikajúce vegetariánske recepty s použitím cesta
Tu sú 3 vynikajúce vegetariánske recepty s použitím cesta

Príprava:

  1. Predhrejte si rúru na 200°C.
  2. Nakrájanú zeleninu zmiešame s cesnakom, provensálskymi bylinkami, soľou, korením a kvapkou olivového oleja. Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme asi 20 minút.
  3. Medzitým si pripravte omáčku: na troche olivového oleja opražte cibuľu do mäkka. Pridáme drvené paradajky a dusíme 10 minút. Potom pridajte crème fraîche a dobre premiešajte.
  4. Tagliatelle uvaríme podľa návodu na obale. Scedíme ich a zmiešame so smotanovou paradajkovou omáčkou.
  5. Tagliatelle podávame preliate omáčkou a ozdobené restovanou zeleninou.

2. Zapečené cestoviny zo špenátu a ricotty

Tento recept kombinuje krátke cestoviny, špenát a ricottu v krémovom a voňavom gratinovaní. Toto upokojujúce jedlo, ktoré je ideálne na pohostenie s rodinou alebo priateľmi, osloví milovníkov vegetariánskej kuchyne.

Ingrediencie:

  • 300 g krátkych cestovín (penne, fusilli, farfalle atď.)
  • 1 kg čerstvého špenátu
  • 250 g ricotty
  • 200 g strúhanej mozzarelly
  • 50 g strúhaného parmezánu
  • 2 vajcia
  • 25 cl tekutého crème fraîche
  • Strúhaný muškátový oriešok
  • Soľ korenie
Prečítajte si tiež:   Inštalatér zdieľa 3 osvedčené tipy: Ako jednoducho predísť upchávaniu potrubia vlasmi

Príprava:

  1. Cestoviny uvaríme al dente podľa návodu na obale. Vypustite ich a rezervujte.
  2. Špenát dusíme asi 5 minút, kým nezmäkne. Dobre ich vyžmýkajte, aby ste odstránili prebytočnú vodu.
  3. V šalátovej miske zmiešame ricottu, polovicu nastrúhanej mozzarelly, parmezán, vajcia a crème fraîche. Pridajte štipku muškátového orieška, soľ a korenie. Pridajte špenát a dobre premiešajte.
  4. Predhrejte si rúru na 180°C. Do zapekacej misy dáme polovicu cestovín a potom ich zalejeme špenátovou zmesou. Navrch pridáme zvyšok cestovín a posypeme zvyšnou nastrúhanou mozzarellou.
  5. Pečieme asi 25 minút, kým výpek nie je zlatohnedý. Podávajte horúce.

3. Čerstvý cestovinový šalát s chrumkavou zeleninou a balzamikovým vinaigrettom

Tento cestovinový šalát, ktorý je ideálny na ľahké a osviežujúce jedlo počas slnečných dní, poteší vaše chuťové bunky svojou chrumkavou zeleninou, jemným balzamikovým vinaigrettom a chrumkavými hoblinami parmezánu.

Prečítajte si tiež:   Inštalatér zdieľa 3 osvedčené tipy: Ako jednoducho predísť upchávaniu potrubia vlasmi

Ingrediencie:

  • 300 g čerstvých cestovín (tagliatelle, farfalle atď.)
  • 200 g mrkvy nakrájanej na plátky
  • 200 g lúpaného snehového hrášku
  • 200 g reďkoviek nakrájaných na plátky
  • 100 g rukoly
  • 50 g hoblín parmezánu
  • 4 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica balzamikového octu
  • 1 lyžička horčice
  • Soľ korenie

Príprava:

  1. Čerstvé cestoviny uvarte podľa návodu na obale, potom ich sceďte a opláchnite pod studenou vodou, aby ste zastavili varenie. Nechajte ich vychladnúť.
  2. Mrkvu a snehový hrášok varte v panvici s vriacou vodou asi 5 minút, kým nie sú mäkké, ale stále chrumkavé. Scedíme ich a osviežime pod studenou vodou.
  3. Vo veľkej šalátovej mise pripravte vinaigrette zmiešaním olivového oleja, balzamikového octu, horčice, soli a korenia.
  4. Pridajte cestoviny, blanšírovanú zeleninu, reďkovky a rukolu do šalátovej misy a jemne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie dobre obalili vinaigrette.
  5. Šalát podávame čerstvý, posypaný hoblinami parmezánu.

Či už ste vegetarián alebo jednoducho hľadáte nové nápady na odľahčenie jedál, tieto tri chutné a originálne recepty na cestoviny vám umožnia zostaviť pestré menu, ktoré poteší chuťové bunky všetkých vašich hostí.

Photo of author
O autorovi, Kamila Vargová
Zaujímam sa o psychológiu a svoj čas trávim hľadaním nových intelektuálnych výziev, aby som si precvičil myseľ a zároveň si oddýchol.
Úvodná stránka » Novinky » Tu sú 3 fantastické vegetariánske recepty s využitím cesta